Mágnesterápia: amikor helyreáll a rend

Megdöbbentő adat: a Föld mágneses térereje az elmúlt 500 évben kevesebb, mint a felére csökkent! A tudósok 1 Gauss helyett már csak 0,4 Gausst mérnek világszerte. Ezt jelzi az állatok viselkedése is: egyes költöző madarak eltévedése vagy a fehércápák, a bálnák partra vetődése, stb. A mágneses erőtér drasztikus csökkenésének pontos okait a tudósok sem ismerik - beszélnek például a Föld mágneses pólusainak felcserélődéséről -, de az bizonyos, hogy a jelenséghez hozzájárulnak az ember okozta környezeti ártalmak, például az acélhuzalos és fémszerkezetes épületek elterjedése.

A mágneses erőtér éppen úgy az élet feltétele, mint a víz vagy az oxigén. A fent említett jelentős csökkenését az élő szervezet nem viselheti el károsodás nélkül. Ezért a mágnesesség hiányát - a stresszhez, a helytelen táplálkozáshoz, ivóvizeink minőségének romlásához és a környezetszennyezéshez hasonlóan - a modern betegségek egyik okának tekinthetjük.

A mágnesterápia egyedülálló energiafajta, mert kétpólusú energiaforrás. Mindkét pólusa különböző hatással rendelkezik, és különböző testi panaszokat gyógyít, mind az életerő visszanyerésére, mind élénkítésére alkalmas. Univerzális gyógymód, közvetlen kölcsönhatásban áll az emberi testben lezajló folyamatokkal, s emiatt valamennyi normális életfunkció működéséhez elengedhetetlen. (Waltraud-Maria Hulke - Mágnesterápia, Édesvíz Kiadó 2006)

 A mágnes gyógyító hatását már az ókorban is ismerték, a középkori nyugaton aztán feledésbe merült. A keleti civilizációk mindig sokkal többet tudtak az élő szervezet természetes egyensúlyának megőrzéséről és helyreállításáról.  A nyugati orvoslás a 80-as évek végén "fedezte fel" ismét a mágnesesség gyógyító hatását. A kutatások során rádöbbentek, hogy a magnetoterápia sokkal szélesebb körben alkalmazható, mint korábban hitték.


Ma már alkalmazzák reumatikus betegségek kezelésére és sportsérülések rehabilitációjára (pulzáló mágneses erőtérterápia), egészségmegőrzési céllal - optimalizálja az anyagcserét, csökkenti a stresszt, javítja az oxigénfelvételt, a vérkeringést, az alvást, a teljesítményt, a sejtregenerációt, az általános jó közérzetet -, fájdalmak enyhítésére és megszüntetésére, továbbá számos betegség gyógyítására. Univerzális hatása abban van, hogy helyreállítja a rendet, az egyensúlyt a szervezetben.


A mai kor elterjedt és rendkívül sok ember életét megnehezítő civilizációs" betegségei - alvászavar, emésztési problémák, fejfájás, ízületi problémák, allergia, keringési zavarok - arra vezethetők vissza, hogy a Föld életfontosságú, védelmező mágneses mezeje olyan alacsony szintre esett vissza, amely már károsítja a szervezetet és annak működését.